Tips en adviezen

Voor nagenoeg elk keukenblad, zeker bladen waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, geldt dat er vrijwel altijd nuanceverschillen zijn tussen bladen uit verschillende productseries. Bestel daarom verschillende bladdelen en eventuele achterwanden, tafelbladen en vensterbaken gelijktijdig. Er wordt dan zorg voor gedragen dat de afwijkingen tot een minimum beperkt blijven.

Gebruik altijd onderzetters

Veel keukenbladen zijn van huis uit zeer warmtevast. Toch zijn de meeste bladen niet bestand tegen alle temperaturen. Een pan die direct van het kooktoestel komt, kan meer dan 350 graden Celsius zijn en dat is heet genoeg om nagenoeg elk blad aan te tasten. Daarom is het aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken als u aan het aanrecht werkt.

Werk standaard met snijplanken

Hoe krasbestendig uw blad ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten herstellen te voorkomen, kunt u beter met snijplanken werken. Bovendien is dat veel beter voor uw messen.

Test onderhoudsmiddelen vooraf uit op een niet zichtbare plek

Om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven, zijn bij de speciaalzaak diverse middelen verkrijgbaar. Test een dergelijk middel altijd vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Werk daarbij voorzichtig met een doek van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek door uitvloeiing groter wordt. De afwerking van werkbladen kan per product verschillen. Lees daarom altijd uitvoerig de onderhoudsvoorschriften van uw product.